Passa el temps i òbviament els aconteixements van succeint-se o no. Perquè algunes coses que havien de passar, no passen. Parlem de la millora de l’accés a l’estació de tren, mira que ens toca conformar-nos amb poc i així i tot, eixe remendó per a que els usuaris redueixen el risc al que s’exposen dia rere dia, nit rere nit, doncs encara no sabem res de quan es farà.

Tampoc sabem res de les propostes que vàrem sol·licitar per moció al ple de febrer adreçades a la millora dels equips informàtics de la biblioteca i ampliació de l’horari durant els períodes d’exàmens. Aquesta moció va ser suggerida per la part més jove del nostre col·lectiu, coneixedors de primera mà d’estes necessitats. La nostra demanda va ser rebutjada davant la majoria absoluta del PP, que va votar en contra. El debat va donar per a arrencar el compromís << d’estudiar-ho>>. Ja ho hem dit abans, amb qué poc ens conformem, ens toca conformar-nos. El rodillo de la majoria absoluta.

Ens toca conformar-nos amb la negativa a homenatjar a Vicent Andrés Estellés, l’escriptor més prolífic i important de la llengua valenciana del darrer segle, al centenari del seu naixement . A Moncofa el servilisme dels nostres regidors del PP cau al seu partit en detriment dels desitjos i interessos del poble queda patent ple darrere ple municipal i en algun que altre a València i Castelló, on s’ha votat en contra d’iniciatives profitoses per al poble.

I ens tocarà conformar-nos en la pujada d’algun que altre impost municipal, com el d’obres; la no ampliació del pla d’igualtat de gènere, el no acceptar cap de les propostes ben necessàries com ara tallers sobre menstruació, sexualitat, coeducació... que vam demanar que foren incloses a la seua moció del 8M. I també hem de conformar-nos en la inseguretat que darrerament sofrim a Moncofa, on els delictes han pujat un 26% en un any: de 492 registrats al 2022 a 619 al 2023. Ens presenten una moció per recolzar la nova llei de caire estatal contra la ocupació del PP però no es proposa ningún pla d’acció municipal per a paliar la delinqüència que prolifera al nostre poble entre altres motius per la insuficient plantilla de policia de la que disposem en l’actualitat.

Doncs no, no ens conformem. Hem d’acceptar el que ells mateix es voten però continuarem exercint la nostra feina a l’oposició dient-los el no volen sentir, preguntant allò que no volen contestar i fent arribar a la gent de Moncofa un missatge clar: Es poden fer les coses d’una altra manera, es poden fer les coses millor, molt millor.