Des de Compromís per Moncofa considerem l’esborrany de pressupostos que ha presentat l’equip de govern del PP absolutament pla, populista i sense imaginació, ja que les úniques partides que augmenten prou percentualment respecte al pressupost de l’any anterior per decisió de l’equip de govern són les de festes (juliol, agost, octubre, paelles…), mentre disminueixen altres com el manteniment dels parcs infantils.

Volem aprofitar aquesta columna per informar als veïns i veïnes de Moncofa que Compromís s’asseurà a negociar els pressupostos amb la resta de partits polítics, així com també dels punts que volem incloure. Aquests giren al voltant d’algunes inversions necessàries, cultura, educació, igualtat, serveis socials, manteniment, associacions i participació ciutadana.

Primerament, al capítol d’inversions, proposarem que es dote pressupostàriament l’adequació del Pirulí, que ja té informes tècnics per intervindre, com a lloc emblemàtic de Moncofa; que s’incloga, com està aprovat per unanimitat al Ple, la millora de l’encreuament de l’ermita; i la continuació del carril-bici fins connectar amb la part ja construïda per fer un circuit platja-poble complet.

Seguidament, i dins del bloc de polítiques progressistes; Compromís vols aconseguir un augment en les partides de la regidoria d’educació per dur endavant les beques de transport a l’Institut, per majors de 16 anys, i a la universitat que estan aprovades des de 2015, però encara no s’ha dut a terme. També a l’àrea educativa volem dotar l’escola matinera per oferir eixe servei que està preparant l’AMPA del col·legi per a les famílies que ho necessiten. A més, volem incloure un Programa Cultural que vaja d’octubre a maig per a la gent que viu al poble i que no siga solament per a l’estiu en la mar, així com una cartellera i tríptics per fer conèixer la programació mensual o trimestral. Per concloure aquest bloc demandarem que s’incrementen les partides de serveis socials i igualtat per dur endavant activitats de promoció contra la violència de masclista i es faça efectiu el nou Pla Municipal d’Igualtat.

Per últim creiem important incloure un augment en les partides d’actes culturals d’associacions per tal de fer més poble; incrementar en manteniment dels parcs infantils que són molt utilitzats per les famílies i incloure una quantitat econòmica per desenvolupar projectes escolars, individuals o associatius propiciant la participació ciutadana.

Des de Compromís esperem una resposta positiva dels diferents partits polítics municipals per poder incloure totes aquestes propostes per millorar Moncofa i poder així votar favorablement a l’aprovació dels pressupostos municipals de 2018.