Al ple de març d’enguany vam presentar una moció per proposar que s’instal·laren aparcaments per a bicicletes. Esta iniciativa s’ha de situar en la línia per apostar per la mobilitat sostenible i alternativa al cotxe. En eixe sentit, vam suggerir diferents indrets en els quals calia crear estes instal·lacions, com per exemple els llocs més característics de Moncofa -com l’església, la “Murà” o el Pla. També als parcs i jardins, de la platja i del poble, d’esta manera els pares que acompanyen els fills disposarien d’un lloc en el qual deixar la bici amb seguretat.

Finalment, també consideràvem que calia crear aparcaments per a bicicletes a la vora del comerços. Així evitaríem les imatges de bicicletes nugades a fanals per evitar el robatori.

Esta proposta també plantejava incrementar l’espai destinat a l’estacionament de motocicletes.

Com no podia ser d’una altra manera, ens alegrem que l’equip de govern haja fet realitat la moció que proposàrem al març passat i que va tindre el suport de la resta de grups. Hui els aparcaments per a bicicletes són una realitat.  Cal recordar que per als pressuposts de 2016 vam aconseguir una partida per enllaçar el poble i la mar a través d’un carril bici. Abans d’acabar 2016 s’havien fet realitat 450 metres, que connectava amb el de l’avinguda Científic Avel·lí Corma.

———————————–

En el pleno de marzo de este año presentamos una moción para proponer que se instalaran aparcamientos para bicicletas. Esta iniciativa se ha de situar en la línea para apostar por la movilidad sostenible y alternativa al coche. En ese sentido, sugerimos diferentes lugares en los que había que crear estas instalaciones, como por ejemplo los lugares más característicos de Moncofa -como la iglesia, la “Murà” o el Pla. También en los parques y jardines, de la playa y del pueblo, de esta manera los padres que acompañan a los hijos dispondrían de un lugar en el que dejar la bici con seguridad.

Finalmente, también considerábamos que era necesario crear aparcamientos para bicicletas al lado de comercios.  Así evitaríamos las imágenes de bicicletas atadas a farolas para evitar el robo.

Esta propuesta también planteaba incrementar el espacio destinado al estacionamiento de motocicletas.

Como no podía ser de otro modo, nos alegramos de que el equipo de gobierno haya hecho realidad la moción que propusimos en marzo pasado y que tuvo el apoyo del resto de grupos. Hoy los aparcamientos para bicicletas son una realidad. Hay que recordar que para los presupuestos de 2016 conseguimos una partida para enlazar el pueblo y el mar a través de un carril bici. Antes de terminar el año 2016 se habían hecho realidad 450 metros de este carril, que conecta con el de la avenida Científico Avel·lí Corma.