Solucions a peu de carrer i austeritat.


Èpoques de crisi, retalls, atur, repressió, corrupció i molts altres conceptes són la tònica de les noticies que estem veient pels diferents mitjans de comunicació. Però, el que realment volem la gent del poble valencià és, vore quins són els responsables i quines són les solucions que hi han per poder caminar endavant.

El BLOC de Moncofa recolza els moviments socials que sorgeixen de la protesta popular per combatre les retalladles, imposades per un Govern que no mira pel seu poble, sinó que esta tan immers en deutes i favors a grans multinacionals, bancs,grans inversors, etc, que s’oblida del més important, les persones.

Nosaltres no podem estar d’esquena als conflictes que estan més enllà del nostre poble, però on veritablement podem combatre la crisis és fent feina dins del nostre poble perquè considerem que l’arrel de les solucions estan dins de la base territorial com és un municipi.És a dir, els problemes i les solucions són a peu de carrer del nostre poble.

El poble de Moncofa és el nostre marge de treball i on aplicarem les nostres mesures anticrisis.

La primera, i fonamental, és fer un pressupost ajustat. Treure tots els gastos que no serveix per res, no gastar més del compte i utilitzar els diners pel bé del nostre poble. El BLOC de Moncofa esta estudiant,juntament amb el nostre col·laborador de govern, com fer un dels pressupostos més austers del nostre municipi.

La nostra intenció és reduir el pressupost a criteri de caixa, no inventar xifres sino centrar-nos amb els diners ingressats reals. Això fa que els pressupostos no s’inflen, dient que hi ha més diners dels que toca. Perquè després es gasta més i comencen els deutes.

El BLOC vol portar l’economia de l’ajuntament com si fora casa nostra,” sinó en tenim, no gastem i si en tenim, estalviem”.

Tampoc començarem cap projecte urbanístic, sense que els diners no estiguen. No tolerarem que l’ajuntament siga el responsable i l’amic de conveniència que paga tots els plats trencats, no volem caure en costums que afavorisquen més a grans inversos que als moncof@ns.

L’altra mesura que prendrem, entra dins de les nostres competències de les regidories.

Tots els diners de la regidoria de Serveis socials, una de les regidories més importants dins dels temps que vivim, aniran destinats a cobrir necessitats bàsiques dels nostres ciutadans. L’habitatge, la faena i el menjar.

Dotarem les partides socials per obtindre més ajudes d’emergència pels nostres usuaris, estem activant projectes encarats a l’habitatge social amb lloguer baixos per cobrir el màxim de les necessitats que té el nostre muncipi i dotarem d’assessorament, formació i beneficis per la inserció laboral.

Tots els diners que utilitzarem dins de la regidoria de joventut, s’utilitzaràn per crear polítiques de joventut encarades a la formació i la reinserció laboral dels joves. Fa temps, que el jove no veu cap iniciativa que els done esperança per tindre interes a participar dins de la societat i és el nostre deure facilitar les ferramentes necessàries perquè es puguen obrir pas dins del mercat laboral.

L’objectiu del BLOC és sanejar els deutes que han deixat les legislatures passades i als que estem nugats per convenis mal gestionats: proveïdors que no han cobrat desde el 2010 del nostre municipi, préstecs sense sentit,endeutament per grans projectes urbanístics que al final s’han quedat a mig construir i un llarg etc.

Volem utilizar els diners amb coherencia.

Més que un objectiu, és una obligació com a govern, fer una política austera i de sanejament, no és el moment de lluir sino d’estalviar. Hem d’utilitzar els diners dels nostres ciutadans per reinvertir-los en ells.

Aquests és la nostra forma de governar.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *