El BLOC presentarà una moció a la Diputació de rebuig al tancament de TV3 al País Valencià

La diputada provincial del BLOC, Maria Gràcia Molés, ha explicat que “va ser al gener del 2007 quan, amb la insistència de l’administració autonòmica del PP i la desídia de la administració estatal del PSOE, es va engegar el procés per a silenciar a una llengua vehicular que compartim, a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació, en definitiva, als tancaments dels repetidors que Acció Cultural té instal·lats al País Valencià. Amb aquesta censura que ens vol imposar la Generalitat Valenciana (mentre el Govern estatal mira cap un altra banda) estem patint uns episodis mai vistos a l’Europa sense fronteres del segle XXI i que ens transporten a èpoques passades, impròpies d’una societat desenvolupada, amb valors democràtics, que aquestes institucions haurien de defendre”.

Segons Molés, “dos anys després, Acció Cultural va decidir posar en marxa una Iniciativa legislativa Popular (ILP) en favor de la reciprocitat d’emissions entre els Corporacions Audiovisuals de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, fonamentades en directives europees ratificades pel mateix Estat espanyol en l’any 2000. Estem parlant de la “Carta Eu­ropea de les Llengües Regionals o Minoritàries”, la qual afirma en el seu articulat que les parts signants es comprometen a garantir la llibertat de recepció de les emissions de ràdio i televisió en una mateixa llengua que es parle en diferents territoris, dins o fora del mateix estat, i a garantir que no siga imposada a la premsa cap restricció a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació en aquestes llengües anomenades “regionals”.

La diputada nacionalsita recorda que “des del BLOC varem ajudar en tot el possible perquè al 2010 es presentaren més de 650.000 signatures vàlides de tot l’Estat, donant suport a aquesta ILP i superant de llarg el mínim de 500.000 signatures que es requerien per presentar el Projecte de Llei a les Corts espanyoles. Cal remarcar que 253.000 suports provenien només del País Valencià. Però tot açò, quatre anys després de les primeres mobilitzacions, no ha servit per acontentar l’afany del PP per tancar els repetidors de TV3 i imposar-li a ACPV sancions per un valor total de 726.943’90 €,. Però no pensem, des del BLOC que per això el PSOE té menys part de culpa, ja que aquesta situació ja s’hagués pogut resoldre des de fa molt de temps mitjançant el Ministeri d’indústria o ara mateix donant-li

via a la tramitació de la Proposta de Llei presentada mitjançant la ILP. Però en un acte de covardia per part del Govern central ara es troba arraconada em un caixó a espera de ser debatuda el mes de juny, amb la pobre excusa de no interferir en les Eleccions Municipals.

Per això, diu Molés, des del BLOC pensem que ja hi ha prou d’excuses, de maniobres fosques i de mitges veritats, creiem que ja es hora de prendre acords institucionals a la llum del dia per defensar allò que creiem son drets fonamentals en una democràcia, com la lliure circulació de la informació o la llibertat d’expressió i presentarem al proper Ple de la Diputació de castelló una moció amb la que pretenem siguen restablertes les emissions de TV3 i que la reciprocitat e senyals siga una realitat.

1-Exigim a la Generalitat Valenciana que permitisca rependre les emissions dels repetidors de TV3 que Acció Cultural té instal·lats al País Valencià

2-Que el Govern d’Espanya tramite i pose en funcionament amb la major brevetat la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió Sense Fronteres” que permetrà la reciprocitat d’emissions entre les Corporacions Audiovisuals catalana, valenciana i balear.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Anonymous diu:

  Com a valencià em sent humiliat, afonat, violentat, agredit…Açò és legal, democratic? Açò no és possible. Ningú va a fer res per defensar-nos d’estos talibans? Conteu amb mi. Agrupem-nos-en. Si estirem tots ella caurà.
  borrasraul@gmail.com

 2. Anonymous diu:

  Dissapte a las 19 hores concentració a la Farola -Castelló- Volem tv3!
  JO hi estaré.

 3. Una gran manifestació, on uns mitjans de comunicació (per supost els de sempre) van dir que va ser de 1500 a 2000 persones. Nosaltres vam vore que, tranquilament, erem més de 10.000 persones cridant el retorn de TV3.
  A vore ara que fan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *